HTML

Minden, ami kultúra

Mindent a könyvekről, színházról, művészetről, művészekről mindenkinek, egy helyen.

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

2007.12.05. 15:16 KritiQs

Támad a ....Mars?

Úgy látszik, Hollywood úgy döntött, hogy egy jónak tűnő témát több módon is feldolgoz. Korábban írtam róla, hogy ma reneszánszukat élik a bosszúállós filmek, ami mellé csodák csodájára felsorakozott még a politikai thriller műfaja is, nomeg az evergreen zombilfilmek! Vagy zombis-filmek. Zombiknak.

Idén eljött a Kaptár harmadik része is Milla Jovovich főszereplésével, és itt van egy ennél is fantáziátlanabb film, az Invázió, Nicole Kidman-nel.

Ez egy olyan film lett, amiről ha az ember előre tájékozódik, nem fog csalódni benne, pláne, ha az ismertető kulcsszavaiból (űrsikló, idegen, DNS és egyéb nyalánkságok) és mozilátogatói tapasztalatának köszönhetően felfogja, hogy akkorát sem durran – nem is durranhat, mint egy rágóból fújt lufi. De nem ám!

Roppant egyszerű a sztori: egy lezuhant űrsikló felszínén Földünkre érkezett galaktikus spóra szerte a világon embereket fertőz, akikből érzelem nélküli zombik válnak, hibák nélkül-ők azt mondják, boldogok. Carol Bennell pszichiáter (Nicole Kidman), az emberi lélek nagy ismerője azonban hamar rájön, hogy valami történik. Valami, ami egyre jobban fertőz, és ki tudja, hogy az elindult folyamat hová vezet.

Trailer - a film összes izgalmas jelenete két percben

 

Nos, az ő részéről oda, hogy felfedezi az alvás-átváltozás közötti kapcsolatot és azt, hogy a csillagközi fertő ellen -ami úgy terjed, hogy a fertőzöttek egy nem fertőzött arcára hánynak, alkalomadtán titkon a kávéjába - egyetlen védelem valami agyrohasztó betegség az ember kórelőzményében. Aki korábban átesett ezen a  betegségen, az immunis, aki nem, az menthetetlenül űrlény lesz! Elindul hát az ember - zombi harc. Előbbiek zombit ölnének és próbálnak nem elaludni (tehát nem átváltozni), az ellenség pedig mindenkit megfertőzne, az immunis egyedeket pedig likvidálná.

Ennyi. A befejezésre szégyen nem szégyen, nem emlékszem. De valami hasonlóan pofonegyszerű, mint annak idején a szintén semmilyen, de legalább látványosabb Világok Harca című alkotásban: talán a víz, talán a levegő, vagy zene, vagy napfény, vagy mittomén mi, de megölte az idegeneket. Az is lehet, hogy az utolsó öt percben valami génmanipuláció folytán jutottak az ellenszerhez, vagy agyi enzimet vontak ki immunis emberekből és hirtelen feltalálták az ipari méretekben történő mesterséges előállítását vakcinázási céllal, tényleg nem tudom. De tény, hogy szörnyen gagyi volt.

Az meg egyenesen vérciki, hogy Nicole Kidman, többszörös Golden Globe és egyszeres Oscar díjas színésznő egy ilyen filmben szerepet vállal. Talán mert két éve az exférje megtette, és úgy gondolta, hogy meg kell mutatni Tommynak, hogy ő is képes legyőzni az intergalaktikus ellenséget? Vagy mert a film – roppantmód középszerű alatti produkció lévén – egy jól csengő név nélkül csak DVD kiadásban, 990 forintért lenne eladható a Tesco polcokon? Istenemre, nem tudom.

Azért azt még hozzátenném, hogy én persze olvastam az ismertetőt, megnéztem az előzetest, és nem puffogva jöttem ki. Ez a film az lett, ami. Gabonakör-szakkörösöknek melegen ajánlom!

Szólj hozzá!

Címkék: film nicole kidman invázió


A bejegyzés trackback címe:

https://kultur.blog.hu/api/trackback/id/tr52253255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása